Geel

Sterke daling in aantal coronabesmettingen in Geel

In de week van 19 tot 25 november werden in Geel 35 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat zijn er 20 minder dan de week ervoor, wat een sterke daling is. Geel komt hiermee aan 86 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. De week ervoor was dat aantal nog 135.

Momenteel is 17% van de voorziene COVID Bedden in het Geelse ziekenhuis ingenomen. De week ervoor was dat nog 36%. Ook op intensieve zorgen ziet Ziekenhuis Geel een daling van het aantal patiënten: 67 procent van de voorziene Covid-bedden op intensieve zorgen zijn ingenomen. De week ervoor was dat nog 83 procent. Als je in het ziekenhuis moet zijn, dan draag je altijd een chirurgisch mondmaskers. Stoffen mondmaskers en mondmaskers met ventiel zijn niet meer toegelaten in het ziekenhuis.

Af en toe duiken er nog coronabesmettingen op in de scholen, na de verlengde herfstvakantie. Een beperkt aantal leerlingen en leerkrachten verblijft in quarantaine. Het blijft belangrijk om de maatregelen goed op de volgen en om bij een eventuele besmetting snel in te grijpen. De stad volgt via het lokaal brononderzoek de situatie in scholen en andere collectiviteiten nauwgezet op.

Vanaf maandag 30 november mogen sport-, jeugd- en cultuurverenigingen opnieuw openluchtactiviteiten organiseren voor kinderen jonger dan twaalf jaar. Ook het skatepark heropent gedeeltelijk en volgens strenge maatregelen. Activiteiten binnen kunnen nog niet, die zijn verboden tot en met zondag 13 december.