GeelKasterleeLaakdal

Vanaf woensdag enkel nog essentieel bezoek toegelaten in Kempense ziekenhuizen

Vanaf woensdag 4 november laat ziekenhuis Geel enkel nog essentieel bezoek toe. Om het risico op de verspreiding van het coronavirus in de ziekenhuizen te beperken, is het noodzakelijk niet-essentiële bezoekers voorlopig niet langer toe te laten.

Op pediatrie blijven de ouders wel welkom, net als de partner op materniteit. Ook palliatieve patiënten mogen beperkt bezoek blijven ontvangen. Deze regeling geldt voor de vier Kempense ziekenhuizen.

Iedereen die onder deze uitzonderingen valt, krijgt van de Kempense ziekenhuizen een beperkte toegang. Elke patiënt die onder de uitzonderingen valt, kan maar één bezoeker per dag krijgen, bij voorkeur altijd dezelfde persoon. Enkel kinderen mogen beide ouders op bezoek krijgen. Het bezoek is tevens sterk beperkt in de tijd.

De ziekenhuizen roepen daarnaast op om telefonisch contact te houden met de patiënt of te videobellen via allerlei mogelijke toepassingen. Laat de patiënt weten dat je niet op bezoek komt, voor zijn eigen veiligheid en voor de veiligheid van de mensen die voor hun zorgen.