Kasterlee

Verbouwingswerken OC Lichtaart lopen vertragingen op

Het schepencollege van Kasterlee op werkbezoek in het OC Lichtaart

Na vele jaren van intens gebruik werd het hoog tijd om het ontmoetingscentrum van Lichtaart grondig te renoveren. Het interieur krijgt een grondige opfrisbeurt en er wordt buitenlicht in de grote zaal gebracht. Ook de toegang van het gebouw wordt aangepast, en de interne circulatie en akoestiek worden verbeterd. Bovendien maakt het gemeentebestuur van Kasterlee van de gelegenheid gebruik om het gebouw volledig asbestvrij te maken.

De werken vorderen goed, maar zoals dat bij heel veel zaken het geval is, heeft ook hier het coronavirus de planning door mekaar geschud. De start van de werken werd door de eerste lockdown met zes weken uitgesteld, maar ook in de maanden daarna bleven er vertragingen zitten op leveringen van bouwmaterialen. Daardoor zal het niet mogelijk zijn om de zaal zoals aanvankelijk gepland in januari te openen, maar houdt de gemeente nu rekening met de tweede helft van maart 2021. Het is op dit moment echter onduidelijk of ook de tweede coronagolf een impact gaat hebben op de verbouwingswerken.

Schepen van cultuur Guy Van de Perre: “De vertraging brengt geen grote kalenderproblemen met zich mee omwille van de onzekere tijden voor wat betreft evenementen en activiteiten, maar we hopen desondanks toch dat er geen verdere vertragingen zullen zijn en dat verenigingen er hopelijk snel opnieuw terecht kunnen.”