Geel

3 besmettingen in SBS Larum. Leerlingen tweede leerjaar zitten in quarantaine

2 leerkrachten en 1 leerling van stedelijke basisschool Larum testten positief op COVID-19. Een aantal leerkrachten worden uit voorzorg getest en verblijven in quarantaine. Ook de leerlingen van het tweede leerjaar moeten in quarantaine.

De school schakelt om organisatorische redenen tot aan de kerstvakantie over op afstandsonderwijs voor het derde leerjaar. Kinderen van de andere klassen kunnen gewoon naar school komen en krijgen les in de klas. De situatie in de school wordt samen met de stad nauw opgevolgd met ondersteuning en advies van medische experts en het CLB.

Voor ouders , van leerlingen uit het derde leerjaar, die geen oplossing vinden, organiseert de stad noodopvang in de school. Aan ouders die over alternatieve opvangmogelijkheden beschikken of thuis kunnen werken, vraagt de stad om geen gebruik te maken van deze noodopvang.