Geel

Alle leerlingen en leerkrachten van eerste graad Go! Geel preventief in quarantaine

De leerlingen van de eerste graad (eerste en tweede middelbaar) van GO! Geel worden preventief in quarantaine geplaatst en moeten getest worden op COVID-19. Dat besliste de schooldirectie in samenspraak met CLB, de stad, de medische experts en het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. De volledige basisschool De Luchtballon werd vorige week al gesloten.

Een aantal van de positief geteste kinderen uit de Luchtballon heeft broers of zussen in de middelbare school. Na analyse van de situatie door de medische experts werd beslist om bijkomend de 370 leerlingen en leerkrachten van de middenschool te testen. Alle leerlingen en leerkrachten moeten in quarantaine. De school schakelt over op afstandsonderwijs tot aan de kerstvakantie. De testresultaten zijn woensdag al bekend, zodat men snel de nodige acties kunnen nemen.