Geel

Dertiger krijgt voorwaardelijke celstraf voor stelen tv-toestellen in ziekenhuis

Een dertiger uit Herentals krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden voor ondermeer het stelen van 2 televisietoestellen uit het ziekenhuis van Geel. Ook moet hij zich laten behandelen voor zijn drugsproblematiek. De feiten speelden zich af in oktober van 2017.

Medewerkers van het ziekenhuis vonden het verdacht dat een man die langs de personeelsingang van de spoedgevallendienst het ziekenhuis verliet. Hij droeg een grote blauwe vuilniszak. Later bleek dat er een televisie was gestolen op de eerste verdieping. De medewerkers gingen buiten een kijkje nemen. Ze troffen de man aan in de buurt, maar hij was niet meer in het bezit van de blauwe zak.

De politie werd opgeroepen en die nam de verdachte voor verhoor mee naar het politiekantoor. De man mocht na het verhoor vertrekken, maar de politie achtervolgde hem. Ze zagen hoe hij uiteindelijk in een geparkeerde Mercedes stapte. Toen hij daarmee wilde vertrekken, werd de auto klem gereden. In de kofferbak troffen de agenten het gestolen televisietoestel aan.

Tijdens een huiszoeking die daarop volgde bij de man werd nog een tweede toestel teruggevonden dat hij eerder al had gestolen in het ziekenhuis. Ook werden tijdens de huiszoeking drugs en vlindermessen aangetroffen bij de verdachte uit Herentals.