Geel

Geel bekroond tot kindvriendelijke stad

De stad Geel mag zich nu officieel een kindvriendelijke stad noemen. Dit label kreeg de stad op 15 december toegekend door een jury van experten kindvriendelijk beleid. Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle overhandigde het label digitaal, via een filmpje.

“Er wordt door beleidsmakers vaak gesproken over kinderen en jongeren, maar te weinig met kinderen en jongeren. Met dit label belonen we steden en gemeenten die écht rekening houden met de impact van hun beslissingen op de brede leefwereld van kinderen, jongeren, hun gezinnen en verenigingen”, klinkt het.

Om kind- en jeugdvriendelijke acties en projecten beter in de kijker te zetten, heeft de stad een mascotte ontwikkeld. In oktober deed de stad een oproep bij kinderen uit de Geelse lagere scholen: hoe ziet jouw held voor Geel eruit? De stad ontving meer dan 700 prachtige tekeningen, van robots tot superhelden, in alle kleuren van de regenboog. Hiermee ging een communicatiebureau aan de slag om op basis van al deze input een coole mascotte te ontwerpen. Het resultaat is Vink en Vox, een held en robot, die de stad gaat gebruiken in toekomstige participatiecampagnes en om acties en projecten beter zichtbaar te maken.

Vink kan goed luister(vink)en en heeft altijd alles gehoord, zelfs de fijnste stemmetjes. Vox is de vocale van de twee. Vox maakt alles bespreekbaar, er is niets dat niet gezegd mag worden.