GeelKasterleeLaakdal

Geelse zorghelden krijgen eigen radioshow

Het was een vreemd jaar, één dat we niet snel zullen vergeten, zeker voor het personeel van de ziekenhuizen, ook in Geel. Als eerbetoon aan de verpleegkundigen, dokters, maar ook keuken- en onthaalmedewerkers, poetsvrouwen, laboranten, enzoverder doet Geel FM nog een ultieme inspanning op oudejaarsdag, op donderdag 31 december.

De hele dag op 31 december is er live-radio van 7u00 tot 19u00 in ‘De Helden van Flament’, genoemd naar de CEO van het ziekenhuis Jan Flament. Het personeel van het ziekenhuis stelde de ultieme lijst samen: liedjes die hen door de coronapandemie hebben geholpen. Het resultaat is de Hartslag TOP 130, want het personeel ging ook vaak in het rood het afgelopen jaar.

© Geel FM

Programmamaker Wim De Busser: “Dit moesten we gewoon doen. Nog nooit waren we zo afhankelijk van zorgverleners. En hoewel het personeel van het ziekenhuis al zoveel steun- en dankbetuigingen heeft gekregen… Wat helpt iedereen er echt bovenop in een moeilijke periode? Jawel, goede muziek.”

Maar er is meer. Twaalf afdelingsverantwoordelijken van het ziekenhuis brengen een getuigenis: de spoeddienst over de toevloed aan covidpatiënten, de covid-verpleegkundigen over de helse omstandigheden waarin ze moesten werken, de sociale dienst over het leed van familie en vrienden, enzoverder.

Wim De Busser: “Ook de patiënten zelf komen aan het woord. Van iemand die wekenlang in coma lag, tot een vrouw die haar 2de kindje kreeg in volle coronacrisis of een patiënt die chemotherapie moest blijven volgen in bijzondere omstandigheden. Het wordt een emotioneel beeld van een moeilijk jaar voor iedereen.”

En Geel FM heeft nog een verrassing in petto voor het ziekenhuis, sluit De Busser af: “Het was ook voor ons, als lokale radio niet makkelijk om overeind te blijven, we zijn afhankelijk van lokale handelaars die adverteren bij ons, toch hebben we een bedrag opzij gezet voor het Dimpnafonds van het ziekenhuis. Hoeveel? Dat kan ik nog niet zeggen, dat vertellen we donderdag tijdens de uitzending.”

© Geel FM

“De Helden van Flament” is donderdag 31 december te beluisteren bij Geel FM via 107.0 FM en/of 107.8 FM in de Zuiderkempen