Kasterlee

Kasterlee schrijft : Een warme schrijfactie naar rusthuisbewoners

Het gemeentebestuur van Kasterlee roept alle inwoners op om hun warm hart te tonen en een brief te sturen aan een bewoner van woonzorgcentrum Aquamarijn in Kasterlee of woonzorgcentrum De Witte Bergen in Lichtaart. Je kan je mailadres ten laatste op 8 december doorgeven via het digitaal loket op www.kasterlee.be (Kasterlee schrijft) of via warm@kasterlee.be, dat zegt schepen van welzijn Sumati Adriaensen.

Het mailadres wordt aan de woonzorgcentra bezorgt en de schrijver krijgt nadien van het WZC een naam van één van de bewoners en ook enkele interesses/hobby’s. De schrijver kan op die manier een brief, kaart, tekening,… op maat van de bewoner maken. Op zondag 20 december, de donkerste dag van het jaar, worden de omslagen uitgedeeld aan de rusthuisbewoners en gaat een gloed van warmte doorheen de woonzorgcentra,” weet Adriaensen.

“Een kaartje in de brievenbus vinden, dat vindt iedereen fijn. Niet alleen in de twee woonzorgcentra, in Kasterlee zijn er mensen die weinig sociale contacten hebben. Daarom voorziet men in het gemeentelijk informatieblad van januari een postkaartje ‘met warme groeten’. De inwoners kunnen dit uitknippen en bezorgen aan een buur, een dichte of verre vriend, een familielid,…” besluit burgemeester Ward Kennes.