Geel

Lichte stijging van coronabesmettingen in Geel

De afgelopen week zijn de coronabesmettingen lichtjes gestegen in Geel. Van 25 november tot en met 2 december werden in Geel 41 nieuwe COVID-19 besmettingen vastgesteld. Dat zij er 6 meer als de week voordien. Geel telt nu 101 nieuwe coronabesmettingen per 100.000 inwoners tegenover 86 op 100.000 de week voordien.

Door een uitbraak in een woonzorgcentrum zitten er veel 80-plussers in de cijfers. De situatie is onder controle en de bewoners krijgen de nodige zorgen. Ook een aantal zorgmedewerkers geraakten besmet en verblijven in quarantaine. Zowel de stad als het ondersteuningsteam van Ziekenhuis Geel staan in nauw contact om de situatie op te volgen. Sporadisch zijn er besmettingen van leerlingen en leerkrachten in zowel het basisonderwijs als in het middelbaar. De besmettingen zijn meestal afkomstig uit de gezinssfeer.

In Ziekenhuis Geel blijft het aantal patiënten op de Covid-verpleegafdeling stabiel. 19% van de voorziene Covid-bedden is nu ingenomen, ten opzichte van 17% de week voordien. Er is nog altijd één gewone Covid-afdeling in gebruik. Het aantal patiënten op intensieve zorgen daalt van 67% naar 50% in vergelijking met de week voordien. Zes van de twaalf voorziene Covid-bedden op intensieve zorgen zijn ingenomen.