Mol

Paardeneigenaars krijgen attest om tijdens oudejaarsnacht bij paard te zijn

Paardeneigenaars in Mol, Balen en Dessel krijgen een attest om tijdens oudejaarsnacht hun dieren te vergezellen, ondanks de avondklok. Zelfs met het nationale vuurwerkverbod vrezen veel eigenaren dat er in de nacht van 31 december toch vuurwerk wordt afgeschoten, met potentiële risico’s voor hun dieren.

Het massaal afsteken van vuurwerk zorgt elk jaar voor heel wat onrust bij paarden, alpaca’s,…. Sommige dieren zijn gevoeliger voor de knallende geluiden, waardoor ze zichzelf kunnen verwonden of uitbreken. Veel eigenaars voorkomen dit door oudejaarsnacht door te brengen bij hun paarden om de dieren gerust te stellen.

Door de avondklok van 24u00 tot 5u00 mogen diereneigenaars zich tijdens deze uren in principe niet verplaatsen naar weides en stallen die niet bij hun huis gelegen zijn. Door het eenvoudig elektronisch aanvragen van een attest krijg je een éénmalige uitzondering tot 2u00.