Laakdal

Tijdelijk blokpunt voor studenten in ’t Fortun Vorst-centrum

Ook in Laakdal worden voor de studenten stille en veilige studeerplekken aangeboden. De locatie moet coronaproof, centraal gelegen, toegankelijk en verwarmd zijn, aldus schepen van jeugd Frank Sels. Daarnaast moet er ook WIFI aanwezig zijn.

Met het leegstaande ’t Fortun in Vorst werd de geschikte locatie gevonden, aldus schepen van cultuur Gerda Broeckx. Iedereen die gebruik wilt maken van deze faciliteit moet zich inschrijven via het gemeentelijk reservatiesysteem in Laakdal. Er wordt gestart met een 20-tal vrije plaatsen van 4 tot en met 29 januari. Er kan gereserveerd worden in studieblokken tussen 8u00 en 20u00. Alles is gratis en er wordt ondermeer drank, bescherminsgmaatregelen en handgels voorzien. Studeren is niet mogelijk in het weekend en op woensdag omwille van de openingsuren van de Wereldwinkel die ook in het café van ’t Fortun een plaats kreeg.

Na een evaluatie wordt bekeken of Laakdal dit initiatief kan verderzetten tijdens de blokperiode van de lente, aldus schepen van jeugd Frank Sels.