Geel

Wegen- en rioleringswerken Pas grotendeels afgerond tegen einde van het jaar

Voor het einde van dit jaar gaan de wegen- en rioleringswerken aan de Pas in Geel grotendeels afgerond zijn. Begin augustus startte de tweede fase van de wegenwerken aan de Pas, meer bepaald het deel vanaf kruispunt Zonneke tot en met het kruispunt van Dr. Peetersstraat en Dr. Sanodreef. Op dat kruispunt werden de rioolherstellingen uitgevoerd.

© Stad Geel

Op het volledige tracé plaatste men ook de straatverlichting, net zoals de onderlaag van het asfalt voor het fietspad en de onderlaag van het asfalt in de rijweg ter hoogte van het kruispunt met Dr.-Peetersstraat en Dr.-Sanodreef. Ook de resterende werken worden nog dit jaar grotendeels afgerond, maar dat is wel onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Als die meezitten, kan de toplaag van het asfalt en de belijning op de rijweg nog dit jaar afgewerkt worden.

De toplaag van het fietspad, het rode asfalt, kan dit jaar echter niet meer geplaatst worden. Het moet daarvoor warmer zijn dan 15 graden. De rode toplaag kan volgend jaar op enkele dagen gegoten worden, dat gaat dan nog wel voor een zeer korte periode hinder met zich meebrengen.