Geel

CD&V fractieleider Fonsy Bellinckx verlaat de Geelse gemeenteraad

Fonsy Bellinckx, fractieleider voor CD&V Geel neemt ontslag uit de Geelse gemeenteraad. Door tijdsgebrek, voornamelijk komende uit zijn zelfstandige beroepsactiviteit, kan hij naar eigen zeggen, zijn bevoegdheden niet uitoefenen zoals hij zou willen. En daar voelt Bellinckx zich niet goed bij. Daarom zet hij graag na twee jaar een stap opzij om plaats te maken voor een gemotiveerde jongere die meer kan betekenen voor het welvaren van de Gelenaren. Hij blijft nog wel bestuurslid van CD&V Geel.

Bellincks zijn plaats in de gemeenteraad wordt ingenomen door eerste opvolger Mathias Van Braband. Ook neemt Mathias het mandaat in de politieraad over. Van Braband is jongerenvoorzitter van CD&V Geel en afkomstig uit Winkelomheide, maar woont momenteel op St-Dimpna. Bij de volgende gemeenteraad op maandag 1 februari legt hij zijn eed af als nieuw gemeenteraadslid.

© CD&V Geel

De functie van fractievoorzitter voor CD&V Geel gaat naar Griet Verhesen. Zij was in het verleden al schepen en is één van de ervaren stemmen bij CD&V Geel en in de gemeenteraad.