Geel

Coronabesmettingen in dalende lijn

Het aantal coronabesmettingen blijft in Geel verder dalen. De voorbije week waren er 25 minder positieve tests. Momenteel zit Geel op 61 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Vorige week was dit nog 83,5. Het reproductiegetal bedraagt 0.79.

In de categorie van 0 tot 19 jaar daalt het aantal besmettingen verder. De categorie ouders, inclusief leerkrachten stijgt wel opnieuw. Er werden twee positieve gevallen bij leerkrachten vastgesteld op een Geelse secundaire school en één positieve ouder op een andere basisschool. De situatie in de categorie ouderen is stabiel.

In ziekenhuis Geel is 14% van de voorziene bedden op de COVID-afdeling ingenomen. Vorige week was dit nog 42%. Op intensieve zorgen bedraagt dit 25 % van de voorziene bedden.

Uit lokaal brononderzoek blijkt dat mensen momenteel het vaakst een besmetting oplopen via het werk. Op de tweede plaats staat bezoek van familie of vrienden. Een derde besmettingsbron is de zorg van een oudere persoon met covid, waardoor de hele familie in quarantaine moet.

Als je niet thuis kunt werken pas alle preventieve basisrichtlijnen toe en plan enkel essentiële fysieke vergaderingen in. Men roept op om bij voorkeur online te vergaderen.

Spreek enkel buiten af met familie of vrienden (max. 4 volwassenen), blijf op 1,5 meter afstand en draag een mondmasker.

Heb je binnen de familie een beurtrol om voor een familielid te zorgen? Wees dan extra voorzichtig en wissel liever af in langere blokken dan dagelijkse wissels. Vermijd dat de hele familie in quarantaine moet bij een besmetting en er dus niemand meer voor de zorgbehoevende persoon kan zorgen.