GeelLaakdalMeerhout

De Waai en De Zoerla worden ingericht als vaccinatiecentrum

Zaal De Waai in het centrum van Geel is één van de twee vaccinatiecentra in de eerstelijnszone Zuiderkempen. Inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout kunnen daar terecht. Evenementenhal De Zoerla in Westerlo doet dienst als vaccinatiecentrum voor de inwoners van Westerlo, Hulshout en Herselt.

Op advies van de medische experts werd gekozen voor twee locaties. Zo hebben alle inwoners op een relatief kleine afstand een vaccinatiecentrum in hun buurt. Beide locaties zijn vlot bereikbaar, voldoende groot en voldoen aan de richtlijnen van de Vlaamse overheid.

De komende weken worden De Waai en De Zoerla ingericht en start de zoektocht naar medisch en ondersteunend personeel. Vanaf 1 maart start de collectieve vaccinatiecampagne met de inenting van 65-plussers en 45-plussers met onderliggende gezondheidsproblemen.

Alle inwoners krijgen een persoonlijke uitnodiging met plaats, datum en het uur van vaccinatie. Deze afspraak kun je bevestigen, weigeren of aanpassen (telefonisch of online) via een centraal reservatiesysteem.

Tot eind oktober van dit jaar doet Zaal De Waai dienst als vaccinatiecentrum. Organisaties en verenigingen die De Waai reserveerden zullen tijdelijk moeten uitwijken naar andere locaties. De stad Geel zal hen ondersteunen in hun zoektocht naar mogelijke alternatieven.