Mol

Eén pop-up vaccinatiecentrum op site De Zwaan voor Mol, Balen, Dessel en Retie

Mol, Balen, Dessel en Retie organiseren samen één groot pop-up vaccinatiecentrum op site De Zwaan in het centrum van Mol. De vier gemeenten van eerstelijnszone Baldemore kiezen zeer bewust voor één centraal gelegen vaccinatiecentrum.

Wanneer de aanvoer van voldoende vaccins verzekerd is, kan deze locatie met acht vaccinatielijnen maximaal 1900 personen per dag vaccineren en dit 7 op 7 minstens 12 uren per dag. Hiermee creërt men een vaccinatiecentrum dat over een dubbele capaciteit beschikt in vergelijking met de voorschriften.

Het vaccinatiecentrum moet er staan op 1 februari, zodat men meteen kan starten met het vaccineren volgens de schema’s van de hogere overheid. De grote koer van site De Zwaan is uitstekend bereikbaar via de nabijgelegen grote randparkings Rivierstraat en Den Uyt in Mol.