GeelLaakdalMeerhout

Geen extra beperkingen voor binnenactiviteiten van kinderen tot en met 12 jaar vanaf 16 januari

De extra beperkingen voor binnenactiviteiten van kinderen tot en met 12 jaar vallen weg vanaf zaterdag 16 januari. Dat beslisten de zeven gemeentebesturen van Mol, Balen, Dessel, Retie, Geel, Laakdal en Meerhout samen. Vanaf dan gelden in de zeven gemeenten de federale maatregelen voor voor activiteiten van kinderen tot en met 12 jaar. Deze beslissing verandert niets aan de strikte beperkingen die gelden voor kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen.

De recente beslissing werd genomen na een gezamenlijke analyse van de actuele incidentieratio. Dit cijfer geeft het aantal actuele besmettingen op 100.000 inwoners aan voor de laatste 7 dagen. De huidige cijfers zijn gunstig, zeker in vergelijking met de periode van eind oktober toen de extra beperkingen werden opgelegd.

Op dit ogenblik gelden voor de zeven gemeenten volgende incidentieratio’s: Mol 49, Balen 70, Geel 69, Retie 35, Laakdal 62 en Meerhout 58. Alleen Dessel zit nog met een relatief hoog cijfer: 35 besmettingen de laatste 7 dagen, wat resulteert in een incidentieratio van 240. Hier gaat het vooral om besmettingen bij bewoners van een woonzorgcentrum. De komende weken moet blijken of de cijfers ook op dit relatief lage plateau stabiel blijven.

Wel blijft men voorzichtig. Het samenbrengen van kinderen over verschillende scholen heen is en blijft een verspreidingsrisico, net zoals voor andere leeftijdsgroepen.