Geel

Maarten Vanhoof is eerste stadsdichter in Geel

Maarten Vanhoof is de eerste stadsdichter van Geel. Vanhoof is geboren en getogen in Geel. Na een lange periode als onderzoeker in het buitenland, debuteerde hij nu als eerste stadsdichter van Geel en stelde zich zelf voor tijdens gedichtendag. Ook onthulde hij zijn eerste gedicht ‘Aankomst’ dat je aan de bibliotheek en in de deeldorpen van de stad terugvindt.

© Stad Geel

Zijn gedicht gaat over aankomen op een plaats waar je eigenlijk al langer thuis bent. Tegelijkertijd gaat ‘Aankomst’ over de maakbaarheid van een stad. Over de vraag wat je wil, of kan betekenen voor anderen, ook als je eigen perspectief verandert. Hij schreef dit gedicht omdat het aansluit bij wat hij hoopt dat de essentie van het stadsdichterschap mag worden: benaderbaar zijn.

Van het gedicht werd voor elk deeldorp een unieke print gemaakt met een eigen accentkleur in de vormgeving. Bedoeling is die via een doorgeefsysteem te verspreiden onder de inwoners.

In elk van de 12 deeldorpen hangt een bord waarop het gedicht staat én een code. Die code vul je in op het formulier op de website van de bib. De bibliotheek loot dan per deeldorp een gelukkige uit. Die krijgt de eerste print én een cadeaubon om door te geven aan iemand die hij of zij wil verrassen met een volgend exemplaar. De weg van de prints is te volgen op geel.bibliotheek.be/stadsdichter.