GeelKasterleeLaakdal

Melkveebedrijven gezocht voor energiescan

Studenten Energietechnologie en Agro- en Biotechnologie van de Thomas More-hogeschool in Geel zoeken naar 15 melkveebedrijven die willen meewerken aan een gratis energiestudie. Met een energiescan krijgen de bedrijven aanbevelingen van de studenten over hoe ze hun energiekosten kunnen verlagen.

Het is het tweede jaar op rij dat de studenten Energietechnologie een energiescan uitvoeren bij melkveebedrijven. Daarvoor werken ze samen met hun collega-studenten van de richting Agro- en Biotechnologie.  Met het project ondersteunen de studenten de doelstelling van Kempen2030, het engagement van de 29 Kempense gemeenten om 40 procent CO2 te besparen tegen 2030.

Melkveebedrijven die geïnteresseerd zijn in het project kunnen zich tot 20 januari inschrijven via kempen2030.be/energiescan. Geselecteerde bedrijven worden begin februari persoonlijk op de hoogte gebracht. Teams van vier of vijf studenten voeren dan energiescans uit in de geselecteerde bedrijven, waarna de resultaten van de scans worden geanalyseerd en vergeleken met elkaar.