Olen

Proefopstelling Voortkapselseweg krijgt definitief karakter

De knip in de Voortkapelseweg in Olen wordt definitief. Dat besliste het gemeentebestuur na verschillende positieve evaluaties met de school en de politie. De proefopstelling in de Voortkapelseweg werd op 20 april van vorig jaar ingevoerd. Dat hield niet enkel in dat de Voortkapelseweg werd geknipt aan de kant van Tramstraat, maar dat de baan vanaf Kattestraat ook een schoolstraat werd.

Beide ingrepen gebeurden om de omgeving van basisschool Willem Tell verkeersveiliger te maken. Na een positieve evaluatie blijven beide maatregelen ook definitief behouden. Door de knip moeten inwoners van onder meer Voortkapelseweg, Weeën en Kattebos nu via de Kattestraat naar de Oosterwijkseweg rijden. Aangezien dat meer drukte met zich meebrengt in de Kattestraat, voorziet het bestuur daar extra aanpassingen.