GeelWesterlo

Profvoetballer Tuur Dierckx helpt mee op Covid-afdeling Ziekenhuis Geel na lockdownfeestje

Profvoetballer Tuur Dierckx draaide mee op de Covid-afdeling van Ziekenhuis Geel. Enkele weken geleden legde de politie in het appartement van de voetballer een lockdownfeestje stil.

Het bestuur van KFC Westerlo was verbolgen en had meteen een opdracht voor zijn speler. Tuur moest een dag op de Covid-afdeling van het Geelse ziekenhuis gaan werken. Zodat hij zelf met eigen ogen kon zien wat corona aanrichtte en hoe belangrijk het toch wel is om zich aan de regels te houden.

Het bezoek was voor algemen directeur Jan Flament veel meer dan een pr-campagne om het lockdownfeestje van Dierckx door te spoelen. Flament vindt het spijtig dat daar iets te veel de nadruk op te liggen kwam. Voor de directeur is het vooral een goede gelegenheid om de buitenwereld te laten zien, welk werk de medewerkers van het ziekenhuis leveren. Onder welke moeilijke omstandigheden dat soms verloopt en wat het virus allemaal kan aanrichten.

Tuur Dierckx heeft veel spijt van het lockdownfeestje en het bezoek was voor hem een confronterende ervaring.