Geel

Vaccinatie bewoners WZC Klein Veldekens start woensdag

De bewoners van woonzorgcentrum Klein Veldekens in Geel worden op woensdag 13 janauri ingeënt tegen COVID-19 met het Pfizer-BioNTech-vaccin. Ook de bewoners van de assistentiewoningen krijgen de kans om zich te laten vaccineren. Omdat deze woningen zijn verbonden aan het woonzorgcentrum. Alle bewoners laten zich inenten. De medewerkers van het woonzorgcentrum worden in de tweede helft van januari gevaccineerd worden.

Het pilootproject Klein Veldekens startte op tijdens de pandemie. De bewoners en medewerkers hebben van in het begin de beperkingen gekend en er zich naar best vermogen op georganiseerd. Hierdoor hebben ze nog niet optimaal kunnen genieten van alle voorzienigen en activiteiten van het pilootproject. De ruime en zonnige flats en groepswoningen konden het leed verzachten, maar niet wegnemen. Het samenzijn met familie en vrienden ligt door de coronamaatregelen grotendeels stil. En ook onze buurtwerking kon niet opstarten : het lokaal dienstencentrum en de brasserie staan in de startblokken. Hetzelfde geldt voor de wellness, de hotelfunctie en dergelijke meer.

Het woonzorgcentrum reageert tevreden dat de vaccinatiecampagne voluit op snelheid komt en nu er zicht komt op een normale werking.