GeelLaakdalMeerhout

Wijkagent en inwoners dichter bij elkaar dankzij ‘Digitale wijk’

Sinds kort beschikken alle wijkagenten uit Geel, Laakdal en Meerhout over een eigen facebookgroep of een digitale wijk. De hoeksteen van de politiezorg wordt gevormd door de wijkwerking, waarin de wijkagent de hoofdrol speelt, die het vertrouwde gezicht en het aanspreekpunt is voor alle inwoners van de wijk. Omdat de wijkagent vaak met de fiets in de wijk wordt gezien. Maar de maatschappij verschuift meer en meer van het marktplein naar het digitale marktplein en de sociale media spelen hierin de belangrijkste rol.

Om goed geïnformeerd te blijven kan de politiezone niet achterblijven en moeten deze kanalen benut worden. Via een besloten groep kan de wijkagent aan inwoners informatie doorgeven of opvragen. Interactie is mogelijk met de ganse groep, maar ook met individuele groepsleden. De berichten van de wijkagent gaan van algemene veiligheidsinformatie, het melden van verkeershinder of aangepaste -situaties, een vraag tot opsporing, een overzicht van teruggevonden voorwerpen tot een blik achter de schermen. Ook groepsleden kunnen op hun beurt vragen stellen of berichten in de wijkgroep plaatsen.

Via de website van de politiezone kun je heel eenvoudig opzoeken tot welke wijk jouw straat behoort (www.pzglm.be/nl/wijkagent-zoeken). Je krijgt de contactgegevens van jouw wijkagent(e) en de naam van de besloten Facebook-groep. Klik hierop of zoek de groep op Facebook. Via het eerste bericht op het profiel van de wijkagent(e) klik je door naar de wijkgroep en daar dien je via de knop ‘lid worden’ een verzoek in. Enkel groepsleden kunnen berichten lezen en reageren.