Laakdal

24 boetes uitgeschreven in Laakdal bij alcoholcontroles en lockdownfeestje in Vorst-Centrum

Afgelopen zaterdag werden 12 boetes uitgeschreven tijdens een controle op alcohol en drugs in het verkeer in Laakdal. De controles vonden plaats tussen 17u00 en 01u00. Ruim 500 voertuigen werden gecontroleerd op verschillende locaties en tijdstippen in Laakdal. Eén chauffeur blies in de ‘alarmfase’, hij moest het rijbewijs voor 3 uur inleveren en kreeg een boete van 179 euro. Twee chauffeurs hadden te veel gedronken en legden een positieve ademtest af. Bij één chauffeur werd het rijbewijs ingetrokken voor zes uur, de andere chauffeur diende zijn rijbewijs voor 15 dagen in te leveren. Beiden moeten zich verantwoorden voor de politierechter. Een andere bestuurder testte positief op drugs en moest onmiddellijk het rijbewijs inleveren voor 15 dagen. Hij verschijnt voor de politierechtbank.

Daarnaast schreef de politie nog verschillende boetes uit voor andere inbreuken:
6 keer voor het niet respecteren van de mondmaskerplicht, 1 keer voor een vervallen keuring en 1 keer voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Tijdens de controleactie werden de agenten gevraagd om bijstand te leveren na melding van een mogelijk lockdownfeestje in Vorst-centrum. Bij aankomst van de politie namen enkele feestvierders de benen. In de woning werden alsnog 12 aanwezigen betrapt, tussen de twintig en dertig jaar oud. De organisator krijgt een boete van 4000 euro, de bezoekers moeten elk 750 euro ophoesten. Zij worden allen gedagvaard.