Geel

Basisschool De Luchtballon preventief dicht tot krokusvakantie door coronabesmettingen

Vanaf vandaag moeten alle leerlingen van basisschool De Luchtballon uit Geel afstandsonderwijs volgen. Ook de eerste twee leerjaren van Freinetschool De Zeppelin gaan in quarantaine.

De afgelopen week werden er in de lagere school bijkomende coronabesmettingen vastgesteld bij leerlingen en een leerkracht. Van een deel van de stalen is al bekend dat het om de Britse variant gaat. De andere stalen worden nog onderzocht.

Vorige week werden al twee klassen van De Luchtballon in quarantaine geplaatst na een vastgestelde cluster van besmettingen. Ondanks de getroffen preventieve maatregelen doken er nog bijkomende coronabesmettingen op in drie andere klassen. Er werd beslist om de school preventief te sluiten tot aan de krokusvakantie.

Tijdens de krokusvakantie mogen de kinderen die in thuisquarantaine zitten, niet deelnemen aan sportkampen of andere activiteiten. Ook is er geen noodopvang voorzien in de school.