Geel

BMW Meeusen Motoren is verhuisd naar grondig verbouwd fabriekspand in Geel

Meeusen Motoren Kempen is sinds kort verhuisd naar een nieuwe locatie in Geel. Na een grondige verbouwing van het oude fabriekspand van Geel Plastic Films aan de Winkelomsheide kwam de nieuwe garage van ruim 2000 m² tot stand. De werken startten ongeveer een jaar geleden.

“Om te kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen van het merk BMW Motorrad volstond onze bestaande concessie in Meerhout op een bepaald moment niet meer. Het plan was eerst om die te vernieuwen. Maar toen 500 meter verderop het fabriekspand van Geel Plastic Films vrijkwam, grepen we die kans meteen”, aldus de enthousiaste zaakvoerder.

In de nieuwe showroom is er veel plaats voor de nieuwe BMW-motoren, occasies, accessoires en een kledingshop. Een deel van het gebouw wordt ingericht als ‘heritage showroom’, een belevingsplek waar bezoekers oude motoren kunnen bewonderen. Verder is er in het gebouw ruimte voor een atelier en een magazijn. “We beschikken nu niet alleen over een supermoderne concessie qua stijl en uitstraling. Het gebouw is ook milieuvriendelijk en energieneutraal. We halen energie uit zonnepanelen en aardwarmte”, benadrukt Dirk Meeusen trots.

Zaakvoerder Dirk Meeusen kreeg als jongste van vijf de liefde voor motoren van thuis mee. Vader Marcel startte in 1949 met een kleine winkel voor motoren in Kalmthout. Nadien stapte Marcel over op de verdeling van auto’s van BMW. Dirk zelf is al van jongs af bezeten door tweewielers. In de schoolvakanties ging hij helpen bij de fietsenmaker. Maar zodra hij oud genoeg was, sprong hij van de ene brommer op de andere om te crossen in de bossen en weiden van Kalmthout en Wuustwezel. In 1997 kocht hij zijn eerste BMW-motor.

Na 20 jaar werkervaring bij BMW-garage Meeusen in Kalmthout kreeg Dirk Meeusen zeventien jaar geleden de unieke kans om samen met zijn vrouw Karin de vertegenwoordiging van BMW Motorrad in de Kempen op zich te nemen. Dat ging gepaard met de opening van Meeusen Motoren in Meerhout. Tien jaar later kwam daar de vertegenwoordiging voor Antwerpen bij met een nieuwe concessie in Wijnegem die nu geleid wordt door zoon Simon. Ondertussen voegde ook zoon Michiel zich bij het team van Meeusen Motoren om er in de eerste plaats de administratie en opvolging te optimaliseren en de concessie door en door te leren kennen.

Sinds de opstart is Meeusen Motoren in al die jaren sterk gegroeid zowel in de verkoop als wat de service betreft. Omdat klantenservice en professioneel advies centraal staan, werd het team gaandeweg uitgebreid met nieuwe medewerkers. “We zijn er ons vandaag meer dan ooit van bewust dat het succes van de concessie mee gerealiseerd wordt door onze medewerkers. We zorgen er dan ook voor dat de klanten altijd op hun ervaring kunnen rekenen”, onderlijnt Dirk Meeusen.

Het volledige bedrijfsterrein van Meeusen Motoren in Geel is 9.000 m² groot. Op de parking vooraan staan 4 laadpunten in het vooruitzicht dat ook motoren in de toekomst meer de elektrische toer op gaan. Achter de showroom ligt nog een 3.000 m² grote parking. In deze concessie werken in totaal 8 mensen, waarvan 4 techniekers. Meeusen Motoren Kempen is gevestigd aan de Winkelomseheide 241 in Geel.