Olen

Digitale tool maakt werk van werk voor Olense jongeren

Steve Janssens – O1

Om jongeren alle mogelijke kansen te bieden op de arbeidsmarkt in Olen stelde O1 tijdens de gemeenteraad voor een digitale tool te ontwikkelen. Het voorstel van oppositiepartij O1 werd door een meerderheid van de Olense gemeenteraad aangenomen.

Steve Janssens: “Zo’n tool brengen vraag en aanbod samen. Lokale bedrijven kunnen via die weg een geschikte stagiair vinden. Tegelijk bieden we onze studenten de kans op dichtbij huis een stageplaats of vakantiejob. Deze ervaring kan de opstap zijn om sneller een job te vinden na hun studies in één van onze bedrijven.”

Zonder relevante ervaring is het niet altijd makkelijk voor jongeren snel een job te vinden. Daarbij heeft een stad of gemeente er alle belang bij dat haar jongeren in eigen lokale context blijven wonen en werken. Om jongeren sneller aan een job te helpen stelde O1 voor een digitale tool op de markt te brengen waarbij vraag en aanbod samen worden gebracht.

Steve Janssens: “Wanneer onze jongeren al tijdens hun studies ervaring en kennis hebben verzameld in lokale bedrijven, maken ze ook meer kans aanvaard te worden na hun studies in diezelfde bedrijven en blijven ze ook in de buurt wonen. Zo’n tool is een win-win voor onze gemeente, de bedrijven én onze jongeren.”