GeelWesterlo

Drie maanden hinder op E313 door herstellingswerken brug Gemeentestraat Westerlo

Aan de E313 wordt ter hoogte van de brug van de Gemeentestraat in Oevel vanaf maart 3 maanden lang gewerkt. De brug op de snelweg moet hersteld worden.

De werken starten op tijdens de eerste week van maart en zijn opgedeeld in 3 fasen om de hinder zo veel mogelijk te beperken. De aannemer zal telkens 1 brughelft afsluiten om de werken uit te voeren. Hiervoor wordt het verkeer van de desbetreffende brughelft omgeleid naar de andere helft via een doorsteek in de middenberm. Verkeer in beide richtingen blijft dus steeds mogelijk, maar over drie versmalde rijstroken op de E313, waarvan 2 richting Hasselt en 1 richting Antwerpen.

© AWV

Het verkeer kan in beide richtingen blijven rijden, maar het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor files en ernstige vertragingen, vooral in de richting van Antwerpen. Daar moet het verkeer al over 1 versmalde rijstrook. Doorgaand verkeer kan best omrijden via Brussel.

Gemotoriseerd verkeer onder de brug zal tijdens de werken niet mogelijk zijn. Voor fietsers en voetgangers wordt er bekeken om tijdens bepaalde tijdsloten doorgang te voorzien.