Mol

Eerste coronavaccins geleverd voor vaccinatiecentrum De Zwaan Mol

Op dinsdag 23 en donderdag 25 februari worden effectief de eerste 300 vaccins toegediend in vaccinatiecentrum De Zwaan in Mol. Volgens het schema van de hogere overheid gaat het daarbij over zorgmedewerkers uit de eerste lijn. De planning hiervoor wordt momenteel opgemaakt. Zij krijgen de eerste dosis van het vaccin van Astra Zeneca. De volgende 200 vaccins worden tegen 28 februari geleverd. De nodige vaccins zijn ondertussen geleverd en worden volgens de medische richtlijnen correct bewaard.

Op vrijdagmiddag 19 februari vond de zogeheten dry-run plaats in vaccinatiecentrum De Zwaan in Mol. Alle procedures werden getest zonder dat er effectief gevaccineerd werd. Voor deze dry-run werkte men met de volledige bezetting van één vaccinatielijn. Een aantal ‘vrijwilligers’ doorliep als bezoeker het volledige vaccinatieproces.

De Vlaamse software die zal gebruikt worden voor het inboeken en opvolgen van afspraken in het vaccinatiecentrum, staat nog niet op punt. We dringen er bij de Vlaamse overheid op aan om dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Vooral bij de start van de grote vaccinatiecampagne bij de 65-plussers is het essentieel dat deze software feilloos en vlot functioneert.