Geel

NRG Fitness op de Pas voert actie om zo snel mogelijk terug open te gaan

Bij fitnesszaak NRG op de Pas is een 12 uur durende marathon aan de gang, waarbij mensen fietsen of roeien. De actie 10.000 km voor 10.000 levens is een reactie op de langdurige sluiting van de fitnesszaken, door honderden fitnessclubs over gans België.

Door de lockdown zijn meer dan 1000 fitnessclubs in België al lange tijd gesloten. Sport en fitness zijn nochtans zeer belangrijk voor zowel de lichamelijke als de mentale gezondheid. Fitnessondernemers begrijpen niet waarom zij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen.Met deze actie wil de fitness-sector een noodkreet slaken.

Bij elke kilometer red je mensenlevens. En dat kan je gerust letterlijk nemen. Elk jaar sterven bijna 60.000 Belgen aan hart-en vaatziekten of kanker. Meer dan de helft daarvan zijn gerelateerd aan een ongezonde leefstijl. Dit werd onlangs bevestigd door de World Health Organization. Fitness is belangrijk als preventief middel en redt zo naar schatting 10.000 mensenlevens per jaar.