Geel

Stadsbestuur slaat mea culpa voor nieuwjaarspakket

Het was gemeenteraadslid Greet Daems (PVDA) die de kat de bel aanbond afgelopen gemeenteraad. Zij wees de stad erop dat het pretpakket dat het stadspersoneel kreeg om thuis te consumeren tijdens het bijwonen van de online nieuwjaarsreceptie (een blikje jupiler, 2 blikjes pepsi cola, een brikje fruitsap, een flesje wijn en 3 zakjes Croky chips), niet strookt met de ambities die het stadbestuur zichzelf stelde in haar meerjarenplan: namelijk de korte keten en fairtrade producten maximaal ondersteunen.

Schepen van Economie, Financiën en Personeel Tom Corstjens (N-VA) sloeg daarop mea culpa en bekende dat er een foutje gebeurd was. Hij wees erop dat de stad in haar dagelijkse werking geweldig veel aandacht besteedt aan fairtrade en de korte keten, maar dat dat hier vergeten was, ondanks alle goede bedoelingen van de mensen die de nieuwjaarsreceptie in elkaar gestoken hadden.

© Sander Verwerft