Geel

Testmaatregelen voor veilige schoolomgeving SBS De Burgstraat

Na de krokusvakantie worden een aantal testmaatregelen ingevoerd van het project veilige schoolomgeving aan de stedelijke basisschool De Burgstraat in Geel. Samen met de school en de buurt doorliep de stad een traject om oplossingen te zoeken om de schoolomgeving veiliger te maken.

Het deel van Burgstraat tussen Groenenheuvel en Rijn wordt een schoolstraat aan het begin en einde van de schooldag. Op die momenten mag er geen gemotoriseerd verkeer passeren in de straat. De Groenenheuvel wordt éénrichtingsverkeer van Burgstraat tot aan Hollestraat. Je mag daar dan ook niet dubbel parkeren. Aan de linkerkant geldt er een stilstaan- en parkeerverbod.

Tenslotte wordt de hele Burgstraat en het deel van Groenenheuvel dat nu zone 30 is een fietsstraat. Tot eind juni hebben de schoolkinderen, ouders en buurtbewoners tijd om hun positieve en negatieve ondervindingen door te geven aan de school of aan de stad. Als de evaluatie positief is, kunnen de proefopstellingen definitief worden. Bij knelpunten kunnen nog bijgestuurde maatregelen uitgetest worden.