Geel

De oranje Gerbera van Vrouw & Maatschappij Geel uitgereikt op internationale vrouwendag

De Geelse afdeling van Vrouw en maatschappij van CD&V reikt op de internationale vrouwendag de oranje gerbera uit. En dat is niet zomaar een bloem. Ze werd gekozen omwille van haar vrolijke uitstraling. De bloem is rond en heeft een wollig hart, ze is mooi alleen maar staat ook mooi in een boeket en past bij elke gelegenheid. De bloem is dus sterk en kleurrijk.

Op de internationale vrouwendag zet men vrouwen in de bloemen die het afgelopen jaar een bijzondere inzet toonden en die hun talenten kleur gaven. Het afgelopen jaar is een bijzonder jaar geweest door de coronapandemie. Daarom is de keuze gevallen op drie Geelse dokters die zich nog altijd inzetten in de strijd tegen corona. Het gaat om Liesbeth Van Gestel, Ethel Brits en An Merchie. Dankzij hun inzet werd ondermeer het triagecentrum opgericht, ondersteunden zij de lokale contacttracing en ze ondersteunden ook het Geelse stadsbestuur bij lokale corona uitbraken. Nu hebben de drie een trekkende rol in het vaccinatiecentrum.