Laakdal

Eindhoutdorp wordt in een nieuw kleedje gestoken

Schepen Frank Sels en burgemeester Tine Gielis

In Laakdal wordt de dorpskern van Eindhout vernieuwd. Het Laakdalse gemeentebestuur reserveert er alvast bijna 476.000 euro voor. In Eindhoutdorp komt een nieuw wegdek in asfalt tussen Oude Tramlijn en de Berthoutstraat. Ook de parking in het dorp wordt heraangelegd in grotere klinkers. De klinkers van het wegdek alsook van de parking waren op verschillende plaatsen verzakt. Het plein aan het monument wordt ook in een nieuw kleedje gestoken en er komt een nieuwe toegankelijke busaccomodatie en fietsenstalling. Tijdens het openbaar onderzoek van de omgevingsvergunning zal ook een rooilijn procedure doorlopen worden.

Frank Sels, schepen mobiliteit; “We kiezen resoluut voor een mooi, sfeervol en duurzaam dorp. Zo komen er extra fietsenstallingen aan de kerk, een laadpunt voor elektrische fietsen en vervangen wij de bestaande catalpabomen met zuilhaagbeuken en aan de kerk komen er lindebomen. Ook pakken wij de parking in het dorp en aan de kerk aan met nieuwe klinkers. De parkings worden herschikt en de parking aan de Sint Lambertusstraat die het zicht belemmert wordt gesupprimeerd.”

Burgemeester Tine Gielis: “Uiteraard hebben wij de toestand van de riolering in samenwerking met Pidpa onderzocht. Deze werd goed bevonden. Er zullen tegelijkertijd ook werken door Fluvius en Pidpa uitgevoerd worden in de Berthoutstraat en de Oude Vorstseweg. We vervangen de klinkers in Eindhoutdorp door asfalt omwille van het feit dat asfalt beter onderhouden kan worden. Om de dorpskern te verfraaien zullen wij het monument ‘de Trap’, de kerk en het oud gemeentehuis in samenwerking met Fluvius re-lighten.

“Het ‘monumentenplein’ en de bushalte accommodatie wordt helemaal vernieuwd en toegankelijk voor mindervaliden en slechtzienden”, vervolgt Frank. “Daarnaast investeren wij in nieuwe (overdekte) en extra fietsenstalling aan de Steenweg op Meerhout.”

“De parkeercapaciteit wordt vergroot aan het plein en wij maken van de gelegenheid ook gebruik om de site aan het monument te verfraaien en heraanplanten. Tenslotte zullen wij de plannen vanuit het gemeentebestuur nog bespreken met de aangelanden en verenigingen”, besluit Tine.