Geel

Geels ziekenhuis moedigt mensen aan om te wandelen in de strijd tegen overgewicht

300 mensen namen zondag deel aan de stadswandeling van Ziekenhuis Geel naar aanleiding van wereldobesitasdag van afgelopen donderdag 4 maart. Het Geelse ziekenhuis wil met deze wandeling mensen aanmoedigen om genoeg te bewegen. Omdat beweging helpt om overgewicht tegen te gaan. Ook wilt het ziekenhuis het stigma en taboe rond obesitas doorbreken.

Door de coronamaatregelen was er een maximum aantal van 300 deelnemers. Alle tickets gingen de deur uit en iedere deelnemer kreeg bij aankomst een leuke goodiebag met ondermeer wandelroutes in de buurt. Onderweg konden de mensen aan een interactieve online quiz meedoen, waarbij ze meer te weten kwamen over de impacht van beweging en voeding op hun gezondheid.