Laakdal

Laakdalse gemeentebestuur investeert fors in vernieuwing voet- en fietspaden

Bijna 460.000 euro trekt het Laakdalse gemeentebestuur uit voor de vernieuwing van voet- en fietspaden. Meer dan 10 projecten staan op stapel. Degenen die zich in de slechtste staat bevinden gaan daarbij als eerste aangepakt worden. De technische dienst maakte een inventaris op met beschrijving en foto’s van de paden om de toestand in kaart te brengen.

Het schepencollege duidt op basis van die inventaris en de gebruiksintensiteit de prioriteiten aan. Het voetpad in de dorpskern van Vorst-Meerlaar staat als eerste op de planning. Ook wordt een gloednieuw voetpad aangelegd tussen Ham en Hoogstraat in Eindhout en wordt het voetpad op de Geelsebaan tussen De Kruimel, Carrefour en de kerk van Vorst vernieuwd.

Ook wordt er werk gemaakt van de opwaardering van sommige trage paadjes en missing links. Het Laakdalse gemeentebestuur wil vlakke, toegankelijke voetpaden creëren. Zodat iedereen met een kinderwagen, rolstoel of rollator geen problemen meer heeft.