Mol

Mol onderzoekt mogelijkheid tot openlucht huwelijken

Tijdens de gemeenteraad van 22 maart diende Open VLD+ een motie in over alternatieve trouwlocaties. De motie werd goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen, dus onderzoeken zij nu mogelijke plaatsen voor een  burgerlijk huwelijk.

Trouwen in openlucht lijkt romantisch maar er zijn een heleboel praktische problemen die zich kunnen voordoen. Wettelijk gezien moet een trouwlocatie eigendom zijn van het gemeentebestuur en een neutraal karakter hebben. Daarnaast moet er ook de mogelijkheid zijn om het domein af te sluiten voor bezoekers. Ook weersomstandigheden en infrastructuur spelen een heel belangrijke rol in het vinden van een goede locatie.

Eén van de plannen van het gemeentebestuur is de renovatie van het oud-gemeentehuis, zodat dat ook gebruikt kan worden als trouwlocatie. Er is een architectenbureau aangesteld voor de renovatieplannen.

Ook tijdens de huidige coronacrisis is het gemeentebestuur bereid buitenlocaties te voorzien, als dit volgens de maatregelen mogelijk is.