Geel

Re-Start Life ijvert met fakkeltocht voor menselijk coronabeleid

De nationale burgerbeweging Re-Start life houdt op vrijdagavond 2 april een fakkeltocht in Geel voor een andere aanpak van de coronacrisis. De organisatie wil hiermee aandacht vragen voor de nevenschade die de huidige maatregelen met zich meebrengen en eist respect voor de fundamentele rechten en vrijheden die nu geschonden worden.

De datum aan de vooravond van het paasweekend is symbolisch gekozen. Pasen is immers het feest van verrijzenis en nieuw leven.

Re-Start Life wil met de fakkeltocht iedereen die het moeilijk heeft een hart onder de riem steken. Speciale steun gaat uit naar de getroffen ondernemers uit de opnieuw gesloten sectoren en naar hen die lijden onder de nevenschade van de drastische maatregelen.

De wandeling start om 20u30 op de Werft ter hoogte van het stadhuis. Vanuit Re-Start Life worden fakkels voorzien. De organisatie benadrukt dat het om een rustige, serene wandeling van 4 km gaat in groepjes van maximaal vier personen of met je bubbel. De tocht is voor iedereen toegankelijk en heeft de toestemming van burgemeester Vera Celis.