Laakdal

Sluikstorter geïdentificeerd in Laakdal

Milieuschepen Benny Smets

In Laakdal werd een sluikstorter geïdentificeerd dankzij een WITZ-er (Wijkinitiatief Tegen Zwerfvuil). Omdat het over geen inwoner van Laakdal gaat, werd het dossier aan de respectievelijke politiezone overgemaakt voor verhoor van de vermoedelijke overtreder en volgt er een GAS-boete.

Milieuschepen Benny Smets zegt dat Laakdal op het vlak van afval een driesporenbeleid hanteert. In de eerste plaats wil men de inwoners sensibiliseren om minder afval in circulatie te brengen en om het afval dat er toch is dan correct te sorteren en aan te bieden.

Sluikstort en zwerfvuil worden verwijderd van het openbaar domein. Hiervoor doet de gemeente een beroep op de WITZ-ers, een groep vrijwilligers die het zwerfvuil in hun buurt opruimen. Maar als preventie en opruimen niet helpen, volgen er sancties.

“We doen enorme inspanningen om sluikstort te voorkomen én op te ruimen”, aldus Milieuschepen Benny Smets. “Maar wie hardleers is, moet echt bestraft worden. We geven hiermee een duidelijk signaal: een propere gemeente is de verantwoordelijkheid van ons allemaal!”