Geel

35 jaar Geelse Hartjes voor de zorg in Geel

De Geelse Hartjes bestaan dit jaar 35 jaar en dat moet gevierd worden. De leerlingen van de bakkerijafdeling van Sint Jozef Geel hebben 5000 Geelse Hartjes gemaakt voor personeel van het AZ Geel. ‘De zorg heeft een moeilijk jaar achter de rug. Om hen te steunen zijn we op het idee gekomen om hen dit jaar Geelse Hartjes te geven’, zegt adjunct-directeur Voeding en Horeca Karen Celis.

De Hartjes staan ondertussen alom bekend als hét streekproduct uit Geel. 35 jaar geleden was dit niet het geval. Om daar verandering in te brengen gingen de Geelse bakkersbond St. Autbertus en de bakkersafdeling van het Instituut voor Voeding, nu Sint Jozef Geel, op zoek naar het nieuwe streekproduct. Na een grondige selectie kwam uiteindelijk het Geelse Hartje van Jan Van Gorp als winnaar uit de bus.

 CEO Jan Flament van het Ziekenhuis kreeg de koekjes overhandigd van Jan Van Gorp.

De leerlingen van de bakkerijafdeling leren elk jaar Geelse Hartjes maken. ‘Elke leerling die bij ons afstudeert, weet hoe een Geels Hartje gemaakt wordt’, aldus Celis. Naast de klassieke Geelse Hartjes hebben ze dit jaar ook chocolade Hartjes gemaakt.

Geestelijke vader van de koekjes Jan Van Gorp, was ook aanwezig op de overhandiging. ‘Het doet wel deugd dat het nog eens in the picture komt.’

In het onderstaande filmpje kan je zelf ontdekken hoe de leerlingen van Sint Jozef Geel de Geelse Hartjes maken.