GeelLaakdalMeerhout

4 rijbewijzen ingetrokken tijdens controleactie

Afgelopen zaterdag hielden de agenten van interventieteams 1 en 2 een reeks controleacties, dat laat Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout weten. De focus van deze controleactie lag op verkeersovertredingen en overlast. In totaal schreef de politie 42 pv’s uit en trok ze vier rijbewijzen in. Er werd ook één auto in beslag genomen.

De politie controleerde op verschillende locaties in Geel, Laakdal en Meerhout. De politie controleerde op gsm-gebruik achter het stuur, parkeerverbod, rijden met onaangepaste snelheid, inhalen fietsers in fietszone, leesbaarheid nummerplaat en nummerplaten van aanhangwagens die niet overeenkomen met die van het trekkend voertuig. In totaal werden er vier rijbewijzen ingetrokken. Drie daarvan waren voor drugs in het verkeer en één voor het niet meer beschikken over de lichamelijke geschiktheid om een voertuig te besturen.

Verder controleerde de politie ook in winkelparken en speelpleinen. Daar zijn geen inbreuken vastgesteld. In De Boogaard betrapte een voetpatrouille enkele personen op het gebruik en bezit van drugs. Hiervoor heeft de politie twee pv’s uitgeschreven.

De politie laat weten vaker dergelijke controleacties uit te voeren.