Geel

BBC Geel bereidt zich voor op nieuw seizoen

De spelers en coach van basketbalclub Geel zijn volledig klaar om het verloren afgelopen seizoen goed te maken. De kern van de mannelijke Top Division-ploeg, de A-ploeg die meedoet in de nationale competitie, blijft grotendeels behouden.

Gilles Deferm en Matthias Bessems zullen het team vervoegen om het vertrek van Bart Van Lommel en Bruce Hendrickx goed te maken. Andere open plaatsen zullen worden opgevuld door jeugdspelers en spelers van de B-ploeg.

Ook coach Stefan Sappenberghs blijft bij de Geelse basketploeg. ‘Dit toont de sterke vertrouwensband die wij als club hebben met onze spelers en coach’, vertelt voorzitter Koen Geerts.

BBC Geel werkt samen met Kempen United Basketball en dat loont. Jeugdspelers zoals Arne Geerts en Nicolas Helin krijgen zo de kans om enkele minuten mee te spelen met de A-ploeg. Ook Renzo Truyens krijgt een kans bij BBC. Hiermee haalt de basketclub een all-round speler met heel wat potentieel binnen.

De basketclub zal komend seizoen samenwerken met kinesist Yannick Anthonis (Kiné Geel) en NRG Fitness om de spelers te helpen bij hun fysieke ontwikkeling en blessurepreventie.

De ambities van BBC Geel liggen hoog voor het volgend seizoen. Door de stabiele kern zijn de spelers goed op elkaar ingespeeld. Coach Sappenberghs zal de spelers laten roteren naar verschillende posities op het veld.