Geel

Binnenkort verschijnt eerste regenboogzebrapad in Geel

Enkele weken geleden voerden leden van Open VLD Geel nog actie voor een regenboogzebrapad

Naar aanleiding van een interpellatie van Myriam Smets (Open VLD), verklaarde burgemeester Vera Celis (N-VA) dat volgende week een eerste regenboogzebrapad zal verschijnen als symbool voor meer verdraagzaamheid.

Hoewel het besluit reeds op 19 oktober genomen werd door het College van Burgemeester en Schepenen, kon het niet vroeger aangelegd worden omdat er thermoplast zal gebruikt worden om de witte strepen van het zebrapad tussen CC De Werft en de Ecodroom op te vullen met de regenboogkleuren. Daarvoor moet het minstens 15 graden zijn, omdat de kunststof zacht wordt bij verhitting.

De burgemeester betreurde dat het symbool er nog niet was op het tijdstip van de moord op David Polfliet in Beveren, maar is wel blij dat het er nu uiteindelijk wel komt.

© Sander Verwerft