Geel

Eerste regenboogzebrapad in Geel

Op 13 april werd in Geel het eerste regenboogzebrapad aangebracht. Het gaat om de oversteekplaats tussen de ondergrondse parking Werft en cc De Werft. Met de aanleg van dit regenboogzebrapad wil de stad aantonen dat iedereen welkom is in Geel, ongeacht seksualiteit of gender. ‘Met dit initiatief willen we aantonen dat in onze stad iedereen welkom is’, zegt Sepp Van der Veken, diensthoofd gelijke kansen bij Stad Geel. ‘We willen werken aan een open, inclusieve maatschappij waar iedereen zichzelf kan zijn.’

Het zebrapad is heel lokaal gelegen, vlakbij het stadhuis. Hiermee wil het bestuur duidelijk maken dat zij de nodige aandacht heeft voor de LGBTQ+-gemeenschap.

De regenboogkleuren zijn geschilderd tussen de witte lijnen van het bestaand zebrapad. De gekleurde strepen wisselen de witte strepen af. Zo blijft het toch duidelijk dat het hier om een officieel zebrapad gaat. Naast de oversteekplaats zal er binnenkort ook een bord verschijnen met duiding.

De aanleg van het regenboogzebrapad stond al sinds oktober 2020 op de politieke agenda, maar door de weersomstandigheden en temperatuur is het er nu pas van gekomen om het aan te leggen.