Olen

Ex-gemeenteraadslid veroordeeld voor vragen van naaktfoto’s aan minderjarige

Een ex-gemeenteraadslid van Olen is veroordeeld tot een jaar celstraf met probatie-uitstel door de strafrechter in Mechelen. Hij nam enkele weken geleden al ontslag toen aan het licht kwam dat hij naaktfoto’s had gevraagd aan een, op dat moment, 14-jarig meisje.

De feiten kwamen in maart 2019 aan het licht, toen bleek dat hij contact had via sociale media met een 14-jarig meisje. Het waren in het begin heel normale gesprekken, maar al snel veranderde toon van het gesprek en vroeg de man naaktfoto’s aan het meisje. Via Snapchat wisselden de twee uiteindelijk naaktfoto’s uit.

Op het moment van de feiten was hij nog geen gemeenteraadslid. Op zijn hoorzitting vertelde de man dat hij heel goed beseft dat wat er gebeurd is niet door de beugel kan, maar dat hij toch graag actief wil blijven binnen de politiek. Enkele dagen later nam de man toch ontslag uit al zijn politieke mandaten.

De rechter veroordeelde hem tot een straf van 1 jaar cel met probatie-uitstel. Hij is ook voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet.