Geel

Geelse STEM-scholieren in finale van Artcadia met flower drone

Drie leerlingen uit het tweede jaar STEM-wetenschappen op GO! Geel staan met hun ‘flower drone’ in de finale van de Nederlandse techniek- en kunstwedstrijd ‘Artcadia’. Met hun project willen Julie, Manse en Amber met een drone bloemenmengsels zaaien in bermen naast wegen.

Onder het thema ‘De stad van de toekomst’ moeten de deelnemers een probleem dat zich in 2080 voordoet oplossen. Een van die problemen is de bijenpopulatie. De bijen zijn met uitsterven bedreigd waardoor er veel voedsel en jobs zullen verdwijnen. De flower drone kan daar nu een oplossing voor bieden. De drone vliegt over onbenutte ruimtes en strooit er bloemzaadjes voor de bijen.

De drie jongedames staan met hun drone in de finale van de Artcadia-wedstrijd. Uit meer dan 140 inzendingen blijven er nog twaalf finalisten over. Nu is het aan het volk om voor het beste project te stemmen. Stemmen kan via de website.