Geel

Geelse zanger Moonrize brengt nieuwste videoclip uit

Vrijdagavond komt de videoclip van Schaduw van Moonrize uit. De Geelse artiest bracht het nummer vorige week al uit. Het nummer kwam meteen binnen op nummer twaalf in de Itunes top 200. ‘Dit nummer is wel een beetje anders dan wat ik normaal uitbreng. De eerste nummers waren allemaal happy pop, heel vrolijke up-tempo nummers, maar dit is eerder een slow’, vertelt Johan De Maeyer, beter gekend als Moonrize.

Het nieuwe nummer Schaduw is ondertussen al de zesde single die Moonrize uitbrengt. ‘Het is zeker geen romantisch nummer, zoals mijn andere singles dat wel zijn. Het nummer gaat over het terugkijken op een gebroken relatie. De tekst is iets zwaarder dan de gebruikelijke ‘ik hou van jou en blijf je altijd trouw’’, aldus De Maeyer.

De artiest lijdt net als iedereen in de cultuursector heel erg onder de huidige situatie. ‘Het was zeker niet gemakkelijk om deze videoclip te maken, omdat je altijd je plannen moet aanpassen. Ik heb ook iets langer gewacht, omdat we totaal geen vooruitzicht hebben over wanneer we terug gaan mogen optreden,’ vertelt de zanger.

Na zes singles is Moonrize ondertussen ook een album aan het maken. ‘Ik hoop in het najaar een album te kunnen uitbrengen. Het zal natuurlijk ook een beetje afhangen van corona, want ik wil er graag wel iets rond doen als het album uitkomt. De plannen zijn er wel maar het is een beetje afwachten van hoe het loopt.

De clip gaat om 19u00 in première op youtube.