Mol

Graffitikunstenaars versieren fietstunnels Zuiderring

De komende twee weekends toveren een vijftigtal graffitikunstenaars de fietstunnels onder de Zuiderring in Mol om tot een uniek kunstwerk. Elke artiest krijgt 18 m² tunnel ter beschikking om op twee dagen een creatie te realiseren.

Door de huidige coronamaatregelen zal de tunnel dus ook onder strikte regels vallen tijdens de weekends van 17, 18 en 24, 25 april. Aangezien dat samenscholingen van meer dan vier personen op dat moment nog steeds verboden zullen zijn, kunnen de passanten niet blijven staan om de kunstenaars aan het werk te zien. De graffiti artiesten zullen zelf ook voldoende afstand houden en er zullen stewards ter plaatse zijn om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt.

Het project ‘Tunnelvisie’ is onderdeel van Project Muurkuur dat al enkele jaren in de gemeente aan de gang is. Tot nu toe verwijderde het Agentschap voor Wegen en Verkeer, de bouwer en beheerder van de tunnel, telkens illegale graffiti. Het gemeentebestuur van Mol heeft nu toestemming gekregen om het graffitiproject uit te werken.

Gemeente Mol roept iedereen op om de tunnels te vermijden voor zover dat mogelijk is. Als je toch door de tunnel moet gaan, moet je afstappen van je fiets en de tunnel te voet doorgaan. Na afloop van de twee graffitiweekends kan je de resultaten in alle rust en veiligheid bekijken.