GeelLaakdalMeerhout

Meer dan 15% van de volwassen Gelenaars kreeg eerste coronaspuitje

Ruim 15 procent van de volwassen Gelenaars kreeg ondertussen een eerste coronavaccinatie. Van de Geelse 65-plussers zijn er zo’n 25% voor de eerste maal gevaccineerd.

In de eerstelijnszone Zuiderkempen (Geel, Laakdal, Meerhout, Westerlo, Herselt en Hulshout) bedraagt de vaccinatiegraad 14 procent.

© Stad Geel

Volgende week staan er meer dan 4.500 vaccinaties op de planning. De week nadien zijn het er 6789. Normaal moeten eind april alle 65-plussers gevaccineerd zijn en wordt er gestart met de vaccinatie van mensen met onderliggende gezondheidsproblemen. Zij krijgen hun uitnodigingen in de week van 19 april. Risicopatiënten hoeven niets te doen. Ze worden automatisch uitgenodigd om zich aan te bieden in een vaccinatiecentrum.